Chalet Engelen

op camping Brockhausen in Stokkum (Gelderland)

Bezienswaardigheden

Jan Klaassen
Jan Klaassen is het grootste pretpark van de Achterhoek. Ouderwets spelen voor kinderen tot 8 jaar.
• 30.000 m2 buitenspeeltuin
• 2.000 m2 binnenspeeltuin
• Het grootste poppentheater van Nederland.
Kijk voor meer informatie op:
http://www.janklaassen.nl


wunderland kalkar

Kernies Familiepark
In Kernie’s Familiepark is er elke dag van alles te beleven én te leren. Het park heeft vele schitterende attracties waaronder draaiende teacups, een reuzenrad, trampolines, luchtballonnen, een draaimolen, een wildwaterbaan, botsboten, een skelterbaan, een zweefmolen en een achtbaan.
http://www.kernwasser-wunderland.de


kasteel huis bergh in

Kasteel Huis Bergh
In het nabij gelegen 's-Heerenberg vindt u kasteel Huis Bergh, een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland en met een kostbare kunstcollectie, waar u onder een deskundige leiding van een gids een rondleiding kunt maken.
http://www.huisbergh.nl


recreatiegebied landal stroombroek in braamt

Recreatiegebied Stroombroek
Recreatiegebied Stroombroek ligt aan de voet van het bosrijke en heuvelachtige Montferland. Het gebied heeft een oppervlakte van 72 ha. en bestaat uit een ruime waterplas met strand en speel- en ligweiden. Naast de gebruikelijke activiteiten van zwemmen, surfen, roeien, kanoën, waterfietsen en duiken beschikt Stroombroek over extra faciliteiten voor de allerkleinsten als een apart peuterspeelbadje en veel speelvoorzieningen. Voor de visliefhebbers is er zelfs een aparte visvijver, waar enkel en alleen de vissport uitgeoefend wordt.

Meer informatie op:
https://achterhoek.nl/­recreatiegebied-stroombroek


rijnbrug bij emmerich am rhein

Emmerich am Rhein
De wandelpromenade langs de Rijn en de rondvaarten zijn erg in trek. Hier vindt u de langste hangbrug van Duitsland en kerken met schatkamer of schrootkruis. Bezienswaardigheden: Eltenberg met uitzicht over het Rijndal, 1000-jarige kerk en Drusu-bronnen, kasteel Borghees, molens, “Rheinmuseum”, kunstforum, “Kaffeemuseum”, golfterrein, jachthaven en Embricana, een wildwaterpark voor jong & oud met o.a. een grote glijbaan, zoutwaterbad, whirlpool en sauna.
http://www.grenzenlos-radfahren.com


doetinchem centrum

Doetinchem
Een dagje uit winkelen in Doetinchem is aan te raden. Elke dinsdag en zaterdagochtend is er een warenmarkt in het centrum bij het gemeentehuis.
Doetinchem is een winkelstad bij uitstek. Niet te groot, niet te klein maar wel zeer overzichtelijk en met een gevarieerd winkelaanbod. In de binnenstad vindt u een groot aantal winkels, horecazaken en warenhuizen. De hoofdstraat, de Hamburgerstraat waar veel bekende winkels gevestigd zijn, is omgeven door kleine gezellige straatjes waar de speciaalzaak nog te vinden is.


tiergarten kleef

Tiergarten in Kleef
Dierentuintje in Kleve, Duitsland met ongeveer 35 diersoorten.
http://www.tiergarten-kleve.de


 

© Engelen 2015

item15item18item21item24item27

Login