Chalet Engelen

op camping Brockhausen in Stokkum (Gelderland)

Stokkum ligt midden in het natuurgebied Bergherbos beter bekend als Montferland. Een afwisselend gebied, dat er om vraagt per fiets en te voet te worden verkend. Er zijn mooie fietsroutes bijvoorbeeld de Kastelenroute en de Rijnstrangeroute met prachtige vergezichten. U kunt er schitterende boswandelingen maken langs zandverstuivingen (daar waar kinderen heerlijk kunnen ravotten), zacht glooiende akkers en weilanden. Een wandeling naar de top van de Hulzenberg, waar in 2015 een mooie houten uitkijktoren is gebouwd met prachtig uitzicht, en naar de bron “De Sprung” mag niet ontbreken. Regenwater dat op de heuvels van het Montferland valt dringt niet door de leemlaag die halverwege in de heuvels zit. Het water zoekt een weg en komt als bron uit een lager gelegen deel van het bos.

Omgeving

montferlandse toppen wandelroute

Wandelen in Montferland en omgeving
Door het Montferland lopen meerdere beschreven wandelroutes, zoals:

Montferlandse Toppen Wandelroute • 34 km
Voor uitgebreide informatie over deze lange afstands wandelroute kijk op:
http://www.mvkrant.nl/­mtwinfo.html

Wandelend over de oude smokkelpaden van het Montferland • 12½ - 20 - 24 km
Natuurgebied met beboste kruin • 11 - 16 km
Wandelroute vanaf Zeddam • 5 - 9 - 13 km
Wandelen in het Bergerbos • 13 km
Wandeling vanaf Stokkum•5½ - 10 - 17 km
Wandelen in het Montferland • 6 - 12 - 15 km

Liever Nordic walking? Dat kan in het parc Montferland-Elten:
Zeddamroute • 13½ km
Peeskeroute • 13½ km
Hettenheuvelroute • 11 km
http://www.nordicwalkingnet.nl


Ontdek Montferland fer fiets
Door het Montferland is een schitterende ATB route aangelegd. Deze voeren u door het gehele Montferland over een sterk varierend heuvelachtig terrein. Bent u niet in het bezit van een ATB fiets? Er zijn in de omgeving diverse fietsenzaken die mountainbikes verhuren. U heeft een speciale vergunning nodig voor het rijden van de mountainbikeroute in het Bergherbos, en is ondermeer te verkrijgen bij de receptie op de camping.


Met het paard door Montferland
Dankzij de heuvelachtige bossen, de vele weilanden en ruiterpaden bloeit het paardentoerisme in de Achterhoek op. Montferland is dan ook een prachtige locatie voor een ruitervakantie middenin de bossen. Vanuit Stokkum kunt u verschillende korte of wat langere ritten maken in het nabijgelegen Bergherbos. Zoals naar de Peeske’s bult of de beekjes. Maar u kunt ook een huifkar met koetsier huren waarmee u fraaie tochten door het bos maakt en onderweg heerlijk kunt picknicken. Het gevarieerde Bergherbos is gelegen op een stuwwallencomplex uit de voorlaatste ijstijd. De bekendste heuvels zijn de Hettenheuvel (93m), Montferland (68m), de Hulzenberg en de Eltenberg (83 m), die vlak over de Duitse grens bij het plaatsje Hoog Elten ligt. U kunt vanaf de camping diverse routes rijden via bewegwijzerde men- en ruiterroutes. Meer informatie vindt u op: http://www.achterhoektepaard.nl


Waterskieen bij de waterskibaan te Braamt

Watersport- en recreatie in de buurt
Braamt


 

© Engelen 2015

item14item17item20item23item26

Login
item14 item17 item20 item23 item26